Εισαγωγή στα Μουσικά & Καλλιτεχνικά Σχολεία

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    σας ενημερώνουμε σχετικά με την διαδικασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη Γυμνασίου Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Εισαγωγή μαθητών/-τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων

    Στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές/τριες απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων). Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023 – 2024, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών από τις 02 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α. Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του υποψηφίου/ας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την λίστα των Μουσικών Σχολείων, την αίτηση & υπεύθυνη δήλωση καθώς και την χωροταξική κατανομή Αττικής


Εισαγωγή μαθητών/-τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων

    Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές/τριες απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων). Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023 – 2024, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών από τις 02 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (στην οποία δύναται να δηλώσουν μέχρι δύο κατευθύνσεις) μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α. Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών των Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του υποψηφίου/ας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την λίστα των Καλλιτεχνικών Σχολείων, την αίτηση & υπεύθυνη δήλωση καθώς και την χωροταξική κατανομή Αττικής


Πληροφορίες

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα “Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4800/21-5-2021 (Α΄ 81) για τις εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης”