Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – CodeWeek

    Φέτος, για πρώτη φορά, το σχολείο μας έλαβε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) η οποία είναι μια πρωτοβουλία βάσης, υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους/ες, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β, Γ, Ε & ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε δύο Δραστηριότητες Προγραμματισμού και Πληροφορικού γραμματισμού. Συγκεκριμένα οι μαθητές & οι μαθήτριες των:

  • Β & Γ τάξεων βοηθώντας έναν αστυνόμο να βρει τα χαμένα του Donuts (παρμένα από τον Glitch – εμφανίζεται στην συνέχεια του άρθρου) και αρκετά χαμένα ζωάκια από το PetShop της γειτονιάς, γνώρισαν/άκουσαν τις έννοιες του Αλγορίθμου και του Προγράμματος.
  • Ε & ΣΤ τάξεων ασχολήθηκαν με την έννοια της Κρυπτογράφησης. Αφού γνώρισαν τον Κώδικα του Καίσαρα (Ε τάξη) και το Κρυπτογραφικό αλφάβητο της Φιλικής Εταιρίας (ΣΤ τάξη), στην συνέχεια αποκρυπτογράφησαν και κρυπτογράφησαν μηνύματα αρχαίων Ρωμαίων και Φιλικών αντίστοιχα. Τέλος οι μαθητές & οι μαθήτριες αναγνώρισαν την σημασία της Κρυπτογράφησης στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους & όλες!!!

Δείτε την δραστηριότητα της Β & Γ τάξης κάνοντας κλικ εδώ.
Δείτε την δραστηριότητα της Ε & ΣΤ τάξης κάνοντας κλικ εδώ.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κελαϊδής Ανδρέας