Χριστουγεννιάτικες ψηφιακές Δημιουργίες από τις Δ & ΣΤ τάξεις

    Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες & διδακτικές ώρες της χρονιάς επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε. Όπως και τον προηγούμενο χρόνο ξεκινήσαμε με μία κενή διαφάνεια και πολλά άδεια υπολογιστικά κελιά. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι αποτελούμενο από σχήματα, κινούμενες εικόνες τύπου Gif ή εικονοστοιχεία (στα Ελληνικά, pixels 🙂). Ειπώθηκε η πρώτη ιδέα “Ένα δέντρο από σχήματα!”. Μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης με το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και το πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων έρχονται σιγά σιγά και οι επόμενες ιδέες. Τις μοιραζόμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις και πριν το καταλάβουμε είχαμε υπέροχα αποτελέσματα! Ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.  Μπορείτε να τις θαυμάσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή που σας ενδιαφέρει.

    Όλες οι δημιουργίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύο διδακτικές ώρες εκτός από του ΣΤ1 το οποίο είχε στην διάθεσή του μόνο μία διδακτική ώρα!!!

Δ τάξη: Ψηφιακές κάρτες χρησιμοποιώντας σχήματα, κινούμενες εικόνες τύπου Gif και τις δυνατότητες του προγράμματος παρουσιάσεων PowerPoint.

ΣΤ τάξη: Με τους μαθητές & τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης είπαμε να χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο το πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων Excel και να δημιουργήσουμε ψηφιακές εικόνες με την μέθοδο του PixelArt χρωματίζοντας απλά τα κελιά ενός Υπολογιστικού φύλλου. Τα αποτελέσματα …. εκπληκτικά!

Δημιουργίες Δ τάξης
πρόγραμμα PowerPoint

Τμήμα Δ1 Τμήμα Δ2

Δημιουργίες ΣΤ τάξης
πρόγραμμα Excel