Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2024 – 2025

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού των παιδιών που γεννήθηκαν από 1/1/2018 έως 31/12/2018, για το σχολικό έτος 2024 – 2025, θα πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, από τις 08.30 π.μ. έως τις 09:30 π.μ. στο γραφείο της Διεύθυνσης της Σχολικής μας Μονάδας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.
    Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση – Υπεύθυνη (αρχείο pdf)
    Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση – Υπεύθυνη (αρχείο docx)
    Προσοχή: Από το σχολικό έτος 2022-2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου (Υπουργική Απόφαση). Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα στις 14.55 ή στις 15:50 ή στις 17.30 με τη λήξη του Ολοήμερου προγράμματος.
  2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
  3. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (π.χ. συμβόλαιο, λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, λογαριασμός σταθερού τηλεφώνου, φορολογική δήλωση).
  4. Αντίγραφο Βιβλιαρίου Υγείας του/της μαθητή/τριας (φωτοτυπία σελίδων εμβολιασμού), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Από κρατικό νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο. Μπορείτε να δείτε τον Πίνακα με τα Εμβολιαστικά Κέντρα και των δομών χορήγησης Α.Δ.Υ.Μ. Πειραιά κάνοντας κλικ εδώ.
    Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο του Α.Δ.Υ.Μ. κάνοντας κλικ εδώ.
  6. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο.

Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση

  1. Εάν ο/η μαθητής/τρια πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.
  2. Σε περίπτωση μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
  3. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

    Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες, εγγράφονται στην Πρώτη Τάξη, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

Για τις εγγραφές στην Α΄ τάξη θα τηρηθούν ΑΥΣΤΗΡΑ τα χωροταξικά όρια του σχολείου μας,
τα οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

    Μπορείτε να δείτε τα όρια της Σχολικής μας μονάδας μέσω της υπηρεσίας χαρτών της Google κάνοντας κλικ εδώ. Προσοχή: Δεν αναγράφονται αριθμοί οδών. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε εντός ορίων συμβουλευτείτε το έγγραφο ορίων της Σχολικής μας Μονάδας.

 


Πηγές: