Συμπληρωματικές οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

    Διαβάστε τις συμπληρωματικές οδηγίες και ενημερωτικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19. Κάντε κλικ στον τίτλο κάθε εγγράφου για να το ανοίξετε.

    Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τις Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία – Λοίμωξη από το νέο Κορωνοϊό Sars-CoV-2 (Covid-19). Ενδεικτικά στην εγκύκλιο αναφέρεται:

Τι πρέπει να γίνει αν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα στη σχολική μονάδα(παιδί, εκπαιδευτικός ή άλλο προσωπικό)

Αν το τεστ βγει θετικό

  • Ενημερώνεται άμεσα ο διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας και ο ΕΟΔΥ
  • Ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας για να γίνει η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών του κρούσματος (προσωπικού και παιδιών κ.λπ.)
  • Ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων που κινήθηκε το κρούσμα (για οδηγίες, βλ. Παράρτημα)
  • Το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει μετά την πάροδο 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του ΚΑΙ την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων
  • Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ομάδας/τμήματος θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες.
  • Η απομάκρυνση και παιδιών/ προσωπικού άλλων τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την ιχνηλάτηση των επαφών.

Αν το τεστ βγει αρνητικό

  • Το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.