Θέματα χωροταξικής κατανομής αποφοίτων ΣΤ’ τάξης 2024 – 2025

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να δείτε την χωροταξική κατανομή αποφοίτων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πειραιά προς Δημόσια Γυμνάσια αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Δ.Δ.Ε.) επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων που σας ενδιαφέρει ή από την ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πειραιά για το έτος 2024 – 2025 κάνοντας κλικ εδώ.

    Στην περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία για αλλαγή σχολείου και μόνο εφόσον αυτή πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους , οι κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στην οποία αναφέρουν τους αποχρώντες λόγους της μετεγγραφής προσκομίζοντας τα έγγραφα και πιστοποιητικά που κατά την εκτίμησή τους τεκμηριώνουν τους λόγους του αιτήματος. Η αίτηση υποβάλλεται με την έναρξη του διδακτικού έτους, δηλαδή το μήνα Σεπτέμβριο, στις σχολικές μονάδες. Καμία αίτηση μετεγγραφής δε θα υποβάλλεται απευθείας στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά. Προκειμένου να θεμελιώνεται το δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της αρχικής τους τοποθέτησης.

    Οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων που έχουν αδελφό-ή στην 1η ή 2η τάξη του 1ου Γυμνασίου Πειραιά, δεν δύνανται να εγγραφούν στο σχολείο αυτό λόγω της μετατροπής του σε Πειραματικό. Σε αυτή την περίπτωση, οι απόφοιτοι των Δημοτικών τοποθετούνται στις όμορες σχολικές μονάδες βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και τα αδέλφια των αποφοίτων που φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, δύνανται, εφόσον το επιθυμούν οι κηδεμόνες τους, να πάρουν μετεγγραφή κατά προτεραιότητα, στις σχολικές μονάδες που τοποθετήθηκαν τα αδέλφια τους- απόφοιτοι του Δημοτικού.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνοντας κλικ εδώ.